A projektben szereplő TRIALSUN-HIBRID Napelemes tetőfedő modul
nem egyezik
a világon bárhol gyártott napelemes cserepekkel. A TRIALSUN-HIBRID Napelemes tetőfedő modul kimenetén hálózati váltakozó feszültség keletkezik, viszont ezzel szemben a jelenleg is kapható

napelemes cserepek kimenetén egyenfeszültség.


TRIALSUN-HIBRID Napelemes tetőfedő modul

PROJEKT


Vissza a főoldalra

Vissza a főoldalra


Magyarországi nap besugárzás térkép.


A hagyományos napelemes megoldások hátrányai,

A hagyományos kiépítésű napelemek nem túl esztétikusak nehezek és drágák, jelenleg táblás kivitelben szerelhetők fel külön tartószerkezet segítségével, jelentős többletsúllyal terhelve a tetőszerkezetet. Működtetésükhöz szükséges rendszer kiépítése is költséges, ráadásul a hibás napelemtáblák javításakor gyakran az egész egységet kicserélik. Ezeknél a rendszereknél a napelem táblák sorba vannak kapcsolva, ezért ha a rendszerből egy napelem is megsérül a működés megszakad. Ezen rendszerek alkalmazásánál a töltési folyamat nem üzemképes a javítás időtartama alatt.


Hagyományos napelemmel való kiépítési példák.

Vissza a főoldalra Vissza a főoldalraA TRIALSUN-HIBRID Napelemes tetőfedő modul energia hozama a hagyományos napelemmel szemben.

Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra

A képen dupla kiépítésű TRIALSUN - HIBRID napelemes tetőfedő modul működés közben látható 4 db 25Wattos energiatakarékos izzó terheléssel. A berendezésen a napelemek csak szimbolikusan láthatóak.


Átlag háztartás energia szükséglete.

Ahhoz, hogy fogalmunk legyen energiaszükségletünk igényéről, egy hagyományos háztartással számolva (háztartásokként!) - melyben a háztartási gépektől kezdve a napi szükséglet kielégítését kiszolgáló berendezések is beleértendőek - akár napi 20 kW villamos energia átlagfogyasztással is számolhatunk. Ezzel szemben a nagyvilágban elfogyasztott energia mennyiség egy főre levetítve 45 kW napi energiafelhasználást jelent.

Vissza a főoldalra http://www.worldometers.info/hu/ >


Rendszer ismertető

A TRIALSUN-HIBRID napelemes tetőfedő modul energia hozama a hagyományos napelemmel szemben jóval nagyobb.
A dupla kiépítésű TRIALSUN - HIBRID napelemes tetőfedő modul napi hosszabb használhatósága/ hamarabb bekapcsol, és később kapcsol ki /.
Az eddigi összes solarcella technológiára alkalmazható.
Automatizált beültetés
Integrált rendszer
Költségkímélő kivitelezés
Technológiai előnyök,


Technológia.

Patentált CSP inverter technológia felhasználása (lajstrom szám: P0800658, 2008.11.10).
Párhuzamossági jellemzők használata és kihasználása.
Kapcsolási funkcionalitás kis feszültség esetén is
Miniatürizálható CSP technológia
Komplett integrált rendszer
Hulladék anyagok újrahasznosítása a termékben, környezetvédelem
Fosszilis energiák kiváltása

TRIALSUN hibrid napelemes rendszer, melynek teljesítménye modulszerűen
bővíthető.(lajstrom szám: P0402170, 2004.10.25). A napelem modulok kimenetén, 230V-os kapocsfeszültség keletkezik és nem alacsony egyenfeszültség, mivel azt nehezebb veszteségek nélkül elvezetni. Egy modul tartalmaz napelemet, akkumulátort és egy speciális áramátalakítót, ami az alapszabadalomban van ismertetve. Ezzel a megoldással minimum 30%-al csökkenthetők a veszteségek, így egy-egy modul hatásfoka elérheti a 30%-ot is, az eddigi 12-18%-kal szemben. A modulok párhuzamosan csatlakoztathatók, akár működés közben is.


A TRIALSUN-HIBRID napelemes tetőfedő modulok minden tetőtípusra felszerelhetőek, műemléki környezetbe is beilleszthetők, akár modern akár régi építészeti stílusról beszélünk. Bármilyen formában, méretben és színben gyárthatók, ezért nincs szükség a födém átalakítására sem. A napelemes tetőfedő modul súlya körülbelül fele a hagyományosnak, a cellák viszont akár 30%-al nagyobb hatásfokon is teljesíthetnek, mint a jelenlegi rendszerek. A szórt fénynek akár 60%-al is felhasználják.
A TRIALSUN-HIBRID napelemes tetőfedő modulok elektromosságot- /230V-s váltakozó áramot/ -termelnek. A tetőfedő modul zajtalanul működik, nem bocsát ki magából semmilyen mérgező gázt -/100%-osan kibocsátás mentes/- nem tartalmaz mozgó alkatrészt, emiatt alacsony fenntartási költséggel üzemel. A termék telepítése után, a modulok ellenállnak a szélnek, a tűznek és akár az 1 inches jégesőnek is /2.54 cm/ amit egy speciális fedőréteggel biztosítunk. Az anti-reflektív réteg biztosítja a TRIALSUN-HIBRID tetőfedő modulok maximális napfény elnyelési képességét, tulajdonosainak maximum energiát biztosít egy meghatározott helyen. A modulok súlya mindent összevetve kisebb, mint a hagyományos napelemeké, így csökken a tetőre helyezett összsúly is. TRIALSUN-HIBRID tetőfedő modul kivételes kialakítása segíti a beruházókat, hogy pénzt, energiát és időt takarítsanak meg a felépítésen és az installáción.
A TRIALSUN-HIBRID tetőfedő modul rendszerek integrált akkumulátoraival és energia átalakítóival való működtetése a tulajdonosnak energiai biztonságot és függetlenséget biztosít. Az üzemek és otthonok működni tudnak akkor is, ha nincs áramszolgáltatás, sőt katasztrófa helyzetekben és sürgősségi állapotokban is. A napelemek csökkentik vagy teljesen meg is szüntetik a villanyszámlákat és az emelkedő energiaárak rizikóját is. A beépített TRIALSUN-HIBRID tetőfedő modul rendszer növeli a lakóházak és üzemek eladási árát is. Hagyja, hogy a TRIALSUN-HIBRID tetőfedő modulok egy egészségesebb környezetet varázsoljanak Ön köré otthonában, családjában és a munkahelyen is.

A TRIALSUN-HIBRID rövidítés magyarázata: TRIAL / három az egyben, napelem - akkumulátor - inverter/ SUN /napfény/ hibrid /egybe integrált/modul /egymáshoz kapcsolt önálló egységek/.
Ez a termék támogatja az új energia és gazdasági technológiai fejlődést.
A TRIALSUN-HIBRID névre hallgató napelemes tetőfedő modulrendszer abban különbözik a hagyományos napelemes tetőcserép elemektől, hogy egy egységbe van integrálva a napelem, az akkumulátor illetve az inverter és így egy komplett energiaellátó rendszert biztosít a felhasználó számára.
Ez az új technológia magában hordozza a bővíthetőséget, a vevő pillanatnyi anyagi helyzete szerint akár 1 db TRIALSUN-HIBRID napelemes tetőfedő modullal is elkezdheti a rendszer kiépítését, mivel 1 db TRIALSUN-HIBRID napelemes tetőfedő modul a kimenetén 230V váltakozó feszültséget, állit elő.
A későbbi bővítés során pedig további modulokat vásárolhat a rendszerhez.


A TRIALSUN hibrid napelemes tetőfedő modulrendszer előnyei.

1. A speciális rétegnek köszönhetően a láthatatlan fény spektrumot is jobb hatásfokkal hasznosítja a több sávos napelem.
2. A váltakozó feszültség jobb hatásfokkal szállítható a vezetékeken és a csatlakozási pontokon keresztül.
3. Nem kell külön helyiséget biztosítani az akkumulátor, illetve az inverter számára.
4. A napelemek hóval való befedése esetében, automatikus leolvasztás történik a hulladék hő által, melynek következtében, ismételten beindul az akkumulátorok töltése..
5. A TRIALSUN HIBRID napelemes tetőfedő modul rendszernél már 1db modul is elegendő a 230V kimeneti feszültség eléréséhez, a darabszám növelésével a kimeneti teljesítmény többszöröződik.
6. Egyszeri bekerülési költség.
7. Az érintkezők speciális kontaktusa miatt, a korrodálódási hajlam lecsökken.
8. A speciális csatlakozó rendszer és a váltakozó feszültségnek köszönhetően, a csatlakozási pontokon, vizesedés esetén elektrolízis nem alakul ki, ezért nem veszélyes az élőlényre: emberekre, madarakra, más háziállatokra.
9. Modulrendszernek köszönhetően a telepítési idő töredékére csökken.
10. A párhuzamos működtetésnek köszönhetően, a rendszer belső ellenállása lecsökken, ezért a terhelhetőség és a hatásfok megemelkedik.
11. A rendszer működése nem szűnik meg, több modul esetleges meghibásodása esetében sem, továbbra is biztosítja a kimeneten a hálózati feszültséget, a fogyasztok számára.


A forgalomban lévő hagyományos napelemes tetőcserepek hibái.

1. 1 db napelemes tetőcserép általában 16 V kimenő egyenfeszültséget ad le, ezért minimum 25db cserepet kell sorba kapcsolni, hogy meglegyen a 400V üzemi egyenfeszültség az alkalmazott inverter számára.
2. Az egyenfeszültség nagyobb veszteséggel szállítható, mint a váltakozó feszültség.
3. A hagyományos rendszernél külön kell még akkumulátor, illetve inverter egység, melyeknek külön helyiséget kell biztosítani.
4. A helyigény jóval nagyobb a hagyományos elemeknél.
5. A napelemek hóval való befedése esetében megszűnik az akkumulátorok töltése, melynek letakarítása következtében, ismételten beindul az akkumulátorok töltése.
6. A hagyományos elemek bekerülési költsége jóval magasabb.
7. Az alacsony feszültségű csatlakozási pontok korrodálódásra hajlamosabbak.
8. Az egyenfeszültségnek köszönhetően a csatlakozási pontokon párásódás ill. vizesedés esetén elektrolízis alakul ki, mely meghibásodást és balesetet idézhet elő. /fokozottan veszélyes minden élőlényre: emberekre, madarakra, más háziállatokra is!/
9. Mivel a rendszer csak 1 db inverter egységet tartalmaz, esetleges meghibásodása esetében a kimeneti feszültség biztosítása megszűnik.
10. Soros rendszer következtében a rendszer belső ellenállása megnövekszik, ami a hatásfokromlást, eredményez.


Hagyományos napelemes cserép kiépítésének költségei.

1. 1db tetőcserép ára 120- euro.
Az üzemi feszültség eléréséhez minimum 26 db -ra van szükség.
1db cserép 15-W/h villamos teljesítményt ad le 16V-on a napelem oldalon. A napelem rendszer komplett teljesítménye 390-W/h 26 db esetén, melynek bekerülési költsége. 3120- Euro. Ez az összeg nem tartalmazza az akkumulátort, illetve az inverter egységet sem, melynek külön helyet kell biztosítani és ennek minimális bekerülési összege, eléri az 500- euro-t.
2. A 2000W- os, 400V bemenő feszültségű inverter ára eléri az 1700- eurot.
3. Egy rendszer kiépítésénél minimálisan 5000-W/h akkumulátor kapacitással kell számolni a rendszer gazdaságosságának tekintetében, melynek bekerülési költsége kb. 2400- euro mely min 33 db 12V 15-A/h akkumulátorból áll, ez így 5940-W/h kapacitást jelent, így 400V kapocsfeszültséget kapunk. De ennek nagy hátránya, hogy az akkumulátorok belső ellenállása összeadódik és ezért csak 4000-W/h kapacitást használhatunk fel.

Inverter leadott teljesítménye 2000W
Napelem leadott teljesítménye 390W/h
Kivehető teljesítmény az akkumulátorból 4000W/h

4. Komplett bekerülési költség így kb. 7720- euro.

3.8 euro/Watt költség + telepítés.
................................................................TRIALSUN HIBRID tetőfedő modul rendszer kiépítésének költségei.

1. 1db TRIALSUN-HIBRID tetőfedő modul ára kb. 600- euro,
Az üzemi feszültség eléréséhez minimálisan 1 db-ra van szükség.
1db modul 30W/h villamos teljesítményt ad le a napelem oldalról és egy 250W-os inverter egységgel rendelkezik. A rendszer komplett napelem teljesítménye 390-W/h és inverter teljesítménye 3250w -melyet 13 db tetőfedő modul telepítésével érhetünk el.
2. Egy tetőfedő modul 2x12V 15-A/h akkumulátor mely 360-W/h kapacitást jelent, így a rendszer 4680-W/h -nak felel meg. Ennél a rendszer kiépítésnél az akkumulátorok belső ellenállása nem összeadódik ezért jóval, nagyobb árammal lehet terhelni a rendszert, így a kivehető energia 4000-W/h.

Inverter leadott teljesítménye 3250W
Napelem leadott teljesítménye 390W/h
Kivehető teljesítmény az akkumulátorból 4000W/h

3. A komplett rendszer bekerülési költsége így kb. 7800- euro.

2.4 euro/Watt költség + telepítés.
......................................................


Felsorolunk néhány példát, hogy mire elegendő a megtermelt energia.

5000w eltárolt energiát vettünk alapul, ebből nyugodtan felhasználhatunk 4000w a továbbiakban ezzel az értékkel, számolunk.

Jelen esetben az egység által megtermelt és elraktározott energia mennyisége a fenti kiépítésben a következő berendezések ellátására elegendő:
Ha 1db energiatakarékos izzó 35w fogyaszt, akkor ez megfelel 5db energiatakarékos izzó 23 órai folyamatos működtetéséhez.
1db hűtőszekrény 2kw/nap átlagfogyasztással rendelkezik, ez megfelel 2nap folyamatos energia ellátásnak.
1db hagyományos TV energia szükséglete kb. 100w, ez megfelel 40 órai folyamatos használatnak.
1 db mosógép átlagosan 2kw/mosás energiát emészt fel, ez az energia igény megfelel 2 komplett mosásnak.
Amennyiben szeretnénk bővíteni az energia igényeinket az akkumulátor kapacitás megnövelésével egyszerűen megoldható.Összehasonlítási táblázat.

...................Kérdések............................. Napelemes tetőcserép.................... TRIALSUN-HIBRID tetőfedő modul
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. Tetőcserép/db/nm....................10db/nm........................................................................5modul/nm
2. Tetőcserép mérete...................hagyományos cserép méret.....................duplacserép méret/modul
3. Csatlakozás.....................................cserép saját súlya, réz érintkezők......vízhatlan mágneses kontaktus
4. 1cserép tartalmaz......................cserép, napelem..................................................cserép, napelem, inverter, aksi
5. Napelem teljesítménye.........15W/h............................................................................30W/h/modul cserép
6. Kimeneti feszültség..................16V egyenáram.....................................................230V váltóáram
7. Bekerülési költség.....................112-147 Euro/db.................................................400 - 600 Euro/modul
8. Telepítési idő cserép..............30 perc/nm................................................................10 perc/nm
9. Komplett rendszer..................... akkumulátor+inverter egység
..........telepítési idő ................................. +kábelezés 2óra ............................20 perc
10. Minimális kiépítés ...................25db cserép mivel 400V
........./cserép ................................................. alkalmazott inverter igény.........................1db modul/rendszer
11. Csatlakozó/nm ..........................20db/nm .....................................................................10db/nm
Kiépítési példákat látunk az interneten található és forgalomban lévő napelemes tetőcserepekre.

Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra

A képeken Jól látható a forgalomban lévő hagyományos napelemes cserepek csatlakozó kialakításai.


A maximális energia, ami ekkora tetőfelületről levehető a TRIALSUN-HIBRID tetőfedő modullal:

1 modul által megtermelt, elraktározott ill. leadott energia mennyiségének számadatai a következők.

1db TRIALSUN-HIBRID napelemes tetőfedő modul tartalmaz.

1. Tetőfedő modul napelem 30W /h
2. Akkumulátor 200-400W/h kiépítéstől függően
3. CSP konverter 250W

1nm 5db modult tartalmaz, melynek adatai a következők
4. Tetőfedő modul napelem 120-160W/h
5. Akkumulátor 800-1600W/h 1,6KW/h kiépítéstől függően
6. CSP konverter 1000W-1KW

10 nm hasznos tetőfelülettel számolva
7. Tetőfedő modul napelem 1200-1600W-1,2-1,6KW/h
8. Akkumulátor 8000-16000W/h-8-16KW/h kiépítéstől függően
9. CSP konverter 5000-10000W-5-10KW kiépítéstől függően

40 nm hasznos tetőfelülettel számolva
10. Tetőfedő modul napelem 4800-6400 W/h-4,8-6,4KW/h
11. Akkumulátor 32000-64000W/h-32-64KW/h kiépítéstől függően
12. CSP konverter 20000-40000W-20-40KW kiépítéstől függően


Figyelembe véve a napsütötte órák számát Magyarországon kb.(2000-óra) kiderül, hogy a napelem
mennyisége elegendő egy átlagos villamos energia igény kielégítésére, ami megfelel
300KW/hó azaz 10KW/napi energia fogyasztás szükségletnek.
Napi 5 órai napsütést figyelembe véve minimum 2KW/h napelemmel kell számolni,
akkumulátor oldalról viszont a megtermelt energia mennyiséget kell tudni eltárolni, ami ismételten minimum 10-12 KW.
Az áramátalakító teljesítménye 5-10 KW


Az adatokból kiderül, hogy a fent említett berendezésből 20 nm kielégítheti az igényeket, melynek beruházási költsége a következő módon alakul:

20 nm hasznos tető felülettel számolva
13. Tetőfedő modul napelem energia hozama 2400-3200W-2,4-3,2KW/h
14. Akkumulátor kapacitás 16000-32000W/h-16-32KW/h kiépítéstől függően
15. CSP konverter 10000-20000W-10-20KW kiépítéstől függően


A fent említett kiépítettség fedezheti a napi szükségleteknél alkalmazott
fogyasztók teljes energia igényének kiszolgálását.

A fentiekben említett TRIALSUN-HIBRID napelemes tetőfedő modullal kiépített 20nm bekerülési költsége mintegy 40000 euro ez a kiépítés fedezheti egy közepes adatokkal bíró háztartás mindennapi fogyasztását. Kiépítéstől függően kialakítható, hogy a rendszer a hálózatra visszatermeljen, természetesen ez többlet költségeket von maga után.


A TRIALSUN-HIBRID napelemes tetőfedő modul vásárlása esetén a vásárolt négyzetméternek megfelelő mennyiségű tetőcserepet biztosítunk az ügyfelek számára bonuszként.


A képeken a hagyományos napelemes rendszer kiépítésének sematikai rajza látható.

.............Sziget üzemmód ...........................Hálózatra való táplálás..........

Vissza a főoldalra Vissza a főoldalra
.............ENGLIS...............TheTRIALSUN-HYBRID solarcelltilemodulesystem
TRIALSUN hybrid solar cell system, patented technology


The TRIALSUN INVERTER SOLARMODUL

longer daily use of solar module (earlier turning on and later turning off). It can be used with the all known solar
cell technologies; -automated installation, -integrated system, -low cost construction, -technological advantages.


Technology

Using of patented CSP inverter-technology, -using and utilization of parallel attributes, circuitry functionality in
case of low voltage, -miniaturizable CSP technology, -complete integrated system, -waste recycling in the
product, -environment protection, -buy off fossil energy sources.

The TRIALSUN_HYBRID solar cell tile modules can be installed on any kind of roof, and you can use it in art relic,
modern or ancient architectural area. It can be produced in any shape, size and color, so you do not need any remodeling
on the slab. The weight of the solar cell tile module is about the half of the traditional one, but the cells capacity could be
30% more than the recent systems. It can use 60% of scattered light.

The TRIALSUN -HYBRID solar cell tile module system produce electricity (230V alternating current). It does not give off
any toxic gas (100% giving off safe), it does not contain any moving parts, so it is low cost to run. After the installation ,the
modules resist the wind ,fire and hail even to 1 inches (2.54cm). according to a special coating. The anti-reflective coat
ensures the ability of maximum absorption of sunlight of the TRIALSUN-HYBRID tile modules. It can provide maximum
energy to a defined place. The weight of the modules is less then the traditional solar cellss ,so it can lower the total weight
put on the roof. The special developing of TRIALSUN-HYBRID tile modules can help investors to save energy, time and,
money during the building and installation.

The TRIALSUN-HYBRID tile module system with their integrated batteries and energy transformers can ensure energy
safety and independence to the owners. Factories and private homes can work if there is no electricity, in case of
catastrophes and emergency situations. The solar cells can end electricity bills and the risk of rising energy prices. The
built-in TRIALSUN-HYBRID tile modules can rise the value of homes and factories. Let the TRIALSUN-HYBRID tile
modules make a healthier atmosphere in your home, family and workplace.

The short explanation of the abbreviation of TRIALSUN-HYBRID: TRIAL (three in one: sun cell-battery-inverter); SUN
(sunlight); HYBRID (integrated in one); module (linked units). This product donates the new energy and economics
developing.

The TRIALSUN-HYBRID solar cell module system is different from the traditional solar cell modules ,because the solar
cell the battery and the inverter are integrated in one unit so the users can have a complete energy supplying system.


Produced, Stored and Given quantity of energy by 1 module:

1. solar cell 30 W/H
2. Battery 200-400 W/H depends on construction
3. CSP converter 250W


Costs of a traditional solar cell tile construction

1. the price of one piece of tile /more than 100 pieces/ 112-117 EUROS depending on the construction
2. these type of tiles you need at least 25 linked to get the required voltage .One piece of tile gives 15W/h on the solar
cell side. The solar cell system complete capacity is 375W/h /25 pieces/ which costs 2800-3675 EUROS. It does not
contain the battery and the inverter unit, you need to provide independent place, and it costs at least 500 EUROS.
3. the price of the 2000W, 400 input voltage inverter is about 1700 EUROS.
4. during the installation you need at least 5300W/h battery capacity, so we need min.33 pieces 12V 13.5A/h batteries.
cost about 1500 EUROS.
5. total expense is about 6500-7675 EUROS.
3.26-3.84 EURO/WATT expense + installation


The costs of TRIALSUN-HYBRID solar cell module system

1. The price of 1 piece of TRIALSUN-HYBRID solar cell module is about 600 EUROS, you need min one piece, which
gives 30 W/h capacity on the solar cell side, and contains one 250W inverter unit. The total capacity of this complete
solar cell 390W/h, and the capacity of the inverter is 3250W which needed 13 pieces to install.
2. One TRIALSUN-HYBRID solar cell module contains a 2×12V 17Ah battery which capacity is 408W/h so the total
system is 5300W/h.
3. The complete system costs about 7800 EUROS. The price contains the battery and the inverter, and it does not
require further place to install.
2.4 Euro/Watt expense + installation


Comparison.....................solar cell tile ...............TRIALSUN-HYBRID tile

1. Tile .........................................................................10pcs/m2......................................................... 5moduls/m2
2. Size .........................................................................traditional tile ...............................................2 pieces of traditional/module
3. Connection ......................................................tile own weight / brass cont............water resistant magnetic cont
4. Tile contains....................................................tile, solar cell................................................ tile, solar cell, inverter, battery
5. Solar cell capacity.....................................15W/h/tile.........................................................30W/h/module
6. Output voltage..............................................16V direct current.....................................120V-230V alternating current
7. Cost.........................................................................112-147 EURO/pcs............................... 600 EURO/module = 2 tiles
8. Time of Installation...................................30min/m2 .........................................................10 min/m2
9. Time of Complete Installation.........battery+inverter unit +
..............................................................................................cabling 2hours............................................20 minutes
10. Minimum tile requirement................25pcs, inverter needs 400V ...........one module=a complete system
11. Connection points/m2.........................20pcs/m2 .........................................................10pcs/m2


Disadvantages of the traditional solar cell tile systems

1. One tile gives 16V output direct voltage ,so you need at least 25 pcs to get the 400V required inverter capacity
2. Direct current has a bigger loss during transportation than alternating current has
3. The traditional system needs independent battery and inverter ,which require further more place.
4. The place requirement is bigger using traditional units.
5. The TRIALSUN-HYBRID system needs only one tile to get the 230V output voltage, more pcs multiply the capacity.
6. The traditional units cost more.
7. The low voltage connection points can corrode ,which cause bigger transition resistance.
8. According to the direct current the connection points can be moisturized or wet, which cause electrolysis, and
during the water splitting hydrogen releases, which can cause explosion, failure or accident. (It is highly dangerous to
people, birds, pets and other animals.)


TRIALSUN-HYBRID Team