CO ÉS FOGYASZTÁS CSÖKKENTŐ PROJEKT.

Foszilis eneriával működő gépekhez.

Vissza a főoldalra


A KÉPEN JÓL LÁTHATÓ A TÜVNÉL VÉGZETT MÉRÉS EREDMÉNYE.

Németországi Tüvnél végzett mérési jegyzőkönyv azt mutatja, hogy a berendezés bekapcsolásával menyit változott a CO értéke.CO ÉS FOGYASZTÁS CSÖKKENTŐ PROJEKT.

Foszilis eneriával működő gépekhez..

Vissza a főoldalra


A KÉPEN JÓL LÁTHATÓ A TÜVNÉL VÉGZETT MÉRÉS EREDMÉNYE.

Németországi Tüvnél végzett mérési jegyzőkönyv azt mutatja, hogy a berendezés bekapcsolása nélkül mekkora a CO értéke.


CO ÉS FOGYASZTÁS CSÖKKENTŐ.

Foszilis eneriával működő gépekhez.

Vissza a főoldalra


A mérő szonda behelyezése a kipufogóba.
Jól látható az egyenletes mérésdiagram.


CO ÉS FOGYASZTÁS CSÖKKENTŐ.

Foszilis eneriával működő gépekhez.

Vissza a főoldalra

A képen nyitott állapotban látjuk a katalizátort.

CO ÉS FOGYASZTÁSCSÖKKENTŐ BERENDEZÉS.
• A CO és fogyasztáscsökkentő projekt lényege, hogy a fosszilis energiával működő robbanó motorok káros anyag kibocsátását közel nullára redukáljuk, a berendezés használatával a fogyasztásunk is lecsökken, viszont a motor teljesítménye nem csökken, hanem emelkedik.
A technológiát több patent-el is levédtem
Két eljárást is szabadalmaztattam meleg, illetve hideg eljárást.

1. Eljárás és berendezés adalékanyagok illetve vízköd ultrahanggal történő előállításra, és a belsőégésű motorok égésterébe való bejuttatására. (ügyszám szám: P0700713, 2007.11.06)
Ez az eljárás elősegíti a víz és üzemanyag egyenletes összekeveredését, illetve molekuláinak rendeződését, ezáltal az üzemanyag és a vízkeverék jobb hatásfokú elégést biztosít a motor égésterében, megnő a motor teljesítménye, illetve csökken a motor fogyasztása, és a CO kibocsátás töredékére csökken. Ezen eljárással a motor teljesítményét csökkentő katalizátor is elhagyható.

2. Robbanómotor hulladék hőjének felhasználása, káros anyag csökkentés céljából.
(ügyszám szám: P0700494, 2007.07.26)

Ez az eljárás a motor hulladék hőjének felhasználásával elősegíti a víz és üzemanyag egyenletes összekeveredését, ezáltal az üzemanyag és a vízkeverék jobb hatásfokú elégést biztosít a motor égésterében, megnő a motor teljesítménye, illetve csökken a motor fogyasztása, és a CO kibocsátás töredékére csökken. Ezen eljárással a motor teljesítményét csökkentő katalizátor is elhagyható

Németországban benyújtott patentem.
3. Eljárás és berendezés szennyezőanyag-kibocsátás csökkentésére vízködnek az égés térbe juttatásával a levegő útján keresztül.
Verfahren und Vorrichtung zur Reduktion des Schadstoffausstoßes von Verbrennungsmotoren durch Zuführen

von Wassernebel in die Verbrennungsluft (Dokumentenidentifikation: DE102007022689A1, bejelentve: DE-Anmeldedatum 2007.05.11)Veröffentlichungstag im Patentblatt 2008 11.13 Ez az eljárás elősegíti a víz és üzemanyag egyenletes összekeveredését, illetve molekuláinak rendeződését, ezáltal az üzemanyag és a vízkeverék jobb hatásfokú elégést biztosít a motor égésterében, megnő a motor teljesítménye, illetve csökken a motor fogyasztása, és a CO kibocsátás töredékére csökken. Ezen eljárással a motor teljesítményét csökkentő katalizátor is elhagyható.


Projekt tárgya.
Olyan alkalmazást létrehozni, ami kiválthatja a katalizátorok alkalmazását. Erre a megvalósításra készült ez a projekt terv.
A gépjárművek belsőégésű motorjában keletkezett káros anyagok lecsökkentésére katalizátorokat, alkalmaznak.
A katalizátor működése: rozsdamentes ház, dupla fémburkolat, kerámia (itt) hordozófelületre felgőzölt katalizátor anyag. A motorból szénhidrogének, széndioxid és nitrogén oxid érkezik, a katalizátorban a jobb alsó sarokban leírt képlet szerinti kémiai rekació játszódik le, amely után a túlsó végen víz, széndioxid és nitrogén távozik.
A katalizátorok több problémával is rendelkeznek

- Többletfogyasztást eredményeznek,
- Újabb káros anyagok keletkeznek,
- Vissza fogja a motor teljesítményét
- Problémás az alkalmazásuk
- Drága az előállítási költségük
- Hatásfoka nagymértékben csökken
- Veszélyes hulladékként kell kezelni
- A katalizátor cseréje nem olcsó

Szétrohadhat a ház, még a katalizátor test működőképes szakasza alatt. Így ráadásul veszélyes anyag kerül a környezetbe és a javítás sem bőrbarát. A katalizátor nem felújítható, a régieket veszélyes hulladékként kell kezelni, az egészségre kiemelten ártalmasak.

Drága az előállítási költsége mivel a katalizátorok oxidációs anyaga a platina, a redukcióhoz a ródiumot alkalmazzák, a legújabbakban már a palládium is megjelent, ezeket a fémeket hordozófelületre gőzölik fel. Kétféle hordózót használnak, kerámiát vagy fémet, az utóbbi nagyobb hőtűrésű (a fémhordozóra még alumínium trioxidot visznek fel felületnövelőként). A hőtűrés fontos, ugyanis a katalizátorok üzemi hőmérséklete 400-600 C°, azonban extrém helyzetekben nagyobb a hőterhelésük. Például, ha nagyon sok elégetlen szénhidrogén kerül a katalizátorba – motorhiba vagy behúzás miatt, vagy nagysebességű haladáskor, mikor az átáramló kipufogógáz mennyisége miatt nő meg a semlegesítésre váró anyagok mennyisége.